Sinds 2014 verzorgt Black Cat Event & Project Logistics organisatorische, logistieke en technische ondersteuning aan de entertainmentbranche.
Gevestigd bij Breda, vlakbij de A16 en de A27, zitten we midden in West-Europa tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen, vlakbij de Luchthavens Zaventem en Schiphol en op 4 uur van de kanaaltunnel naar het United Kingdom.

Het Begin
Met het vervoeren van de backline, drumstellen en PA van de eigen band en geluidssysteem is er in 2012 de basis voor Black Cat gelegd met een C rijbewijs en een 6 tonner bakwagentje uit 1977.
Vanwege de toenemende opdrachten is er in 2014 een kvk inschrijving als Black Cat Event Support gestart met een grotere 12 tons vrachtwagen met laadklep.
Het maandenlang onderweg zijn met de tournee’s van bands, verblijvend in de cabine van de vrachtwagen spreken de wens uit om zelf de trucks te hebben om het werk mee uit te voeren werd eind 2016 de bakwagen ingeruild voor een trekker oplegger met slaapcabine.

‘Van Roadie tot transportonderneming’
Rekwisieten, drumstellen, gitaren, lichtinstallaties, podiumstaalconstructies, hekwerken, videoschermen, racewagens, kledingstukken, kersthuisjes, speakerboxen, kunstwerken en een allerlei aan voorwerpen met gekke afmetingen worden vervoerd bij de producties waar Black Cat Project & Event Logistics in betrokken is.
Om maximaal te kunnen voldoen aan de flexibele transport behoefte wordt er overgeschakeld naar ‘low deck’ trucks met een schotelhoogte van 93 cm voor het trekken van Mega trailers.

In 2018 is met het aansluiten bij de NIWO gestart met het uitvoeren van volumetransporten in de General Cargo.
De expertise van Black Cat Project & Event Logistics op het gebied van Just in Time leveringen en logistiek management is daarmee beschikbaar geworden voor een breder scala aan klanten en collega transporteurs. Hierdoor is een hecht netwerk ontstaan met (inter)nationale transportbedrijven zodat we voor iedere logistieke uitdaging een oplossing bieden.

Door verdere groei heeft de onderneming begin 2021 haar rechtsvorm gewijzigd in Black Cat Project & Event Logistics BV. Tegelijkertijd is het wagenpark uitgebreid met Euro 6.

 

Timon Magilse
Algemeen directeur / Directeur General Cargo

Louis Magilse
Administratie & Backoffice

Joe Clarkson
Crewplanning & Backoffice